Teknik Arıcılık

1
Teknik Arıcılık

Teknik arıcılık olarak bazı konular öneldir. Teknik arıcılığı doğuran en büyük etken kuşkusuz teknolojidir. Geliştirilen bu teknoji ve teknik ile birlikte arıcının kendi edinmiş olduğu bilgi ve tecrübesi ile bir araya gelerek arıcılıktaki başarısını etkileyecektir. Bilgi ve tecrübe olarak iyi olan arıcı profesyonel bir arı olmaya adaydır. Siz bu konuda ne kadar iyiyseniz arıdan kazanacağız para ve gelir bir o kadar artacaktır. Eski usul arıcılıktan uzak günümüzü getirmiş olduğu teknikler ile yapılan uygulamalar biri arıcılıkta başarıya ulaştıracaktır.

Eskiden sadece arı ürünü olarak bal üretimi yapılmaktaydı. Teknik arıcılığın gelişmesi ile birlikte bu ürünlerinin yanına bal mumu, arı sütü, arı zehiri, polen ve propolis vb. insan sağlığı için vazgeçilmez olan ürünlerin eklendiğini görüyoruz. Artık günümüzde insanlarda bilinçlendiği için arıların tarım sektöründe ne kadar önemli olduğunu anlamaya başlamış olup, arıların tozlaşmadaki etkilerini bildikleri için meyve ve sebzelerden daha fazla verim alabilmek için arı kovanları konulmaktadır. Hatta seracılık yapan çiftçiler seralarda yaşamını sürdüren bombus arıları bu şekilde tozlaşma sağlmaktadır.

Dünyada gelişen bu yenilikler ile birlikte ülkemizde de bu tür teknik gelişimlere ayak uydurmaya çalışmaktadır. Ne kadar kaynak olarak sıkıntımız olsada yinede arı koloni sayısında dünya çapında sıralama olarak iyi yerlerdeyiz. Tabi arı kovanı olarak iyi yerdeyiz ama bal toplama durumu geldiğimiz zaman aynı tablo ile karşılaşamıyoruz. Zamanla arı kovanı ile bal arasında umarız bir denge tutturmayı başaracağız.

Önceki İçerikErkek Arı Kolonisinin Hazırlanması
Sonraki İçerikDamızlık Koloninin Hazırlanması
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments