2018 Yılı Arı Satışı

70

Geleneksel olarak her yıl dağıtımını yapmış olduğumuz arı satışını yine bu yılda yapacağız. 2018 yılı arı satışı için gerekli şartlar ve açıklamaları aşağıya yazacağız. Türkiye’nin bir çok noktasına kendi araçlarımız ile Mart ve Nisan aylarında teslim etmek üzere arı dağıtımımız vardır. Mevsim şartlarına bağlı olarak bazen gecikiyor ama yinede size gelen arı mevsimi yakalayabilecek bir arı olacaktır.

Burası güncel olmayabilir. Güncel arı satışı için TIKLAYIN…

Aşağıdaki açıklamaları okuduktan sonra veya okumadan önce genel yazımız olan SATILIK ARI isimli yazımızı okuyunuz. Orası güncel olarak her zaman düzenlenmektedir. Burada okuyacaklarınız belki güncel olmayabilir.

2018 yılı satışı yapılacak olan arı ırkları; Kafkas arı ırkı, Karniyol arı ırkı ve Belfast arı ırkı olacaktır. Paket arı sipariş formundan formu doldururken istediğiniz arı ırkını seçebilirsiniz. Aynı şekilde ana arıları da kendi ırklarından olacaktır.

Çerçeveli olarak arı satışı olacaktır; 6 çerçeveli, 7 çerçeveli, 8 çerçeveli ve 9 çerçeveli olarak paketlenmesi olacaktır. Çerçeveler eşit bir şekilde günlü yumurta, kapalı yumurta, ballı çerçevesi ve arılı çerçeve olarak dağılımı olacaktır. 6 çerçeveli arıdan tutun 9 çerçeveli arıya kadar aynı ayarda kendine göre bir düzeni olur.

Arıların paketi plastik kutularda ve ahşap kutularda olacaktır; 6 çerçeveli, 7 çerçeveli ve 8 çerçeveli arıları plastik kutularda teslimi olacaktır. 9 çerçeveli arılar ise ahşap kutularda verilecektir. Ahşap arı taşıma kutuları ve plastik kutuların resimlerini aşağıda paylaşacağız.

Ana arılar 2017 yılı sezonunu ana arılar olacaktır; 2017 yılı içinde verilen ve sezonun son ana arılar olacaktır. Ana arılar ekseri işaretli olacaktır ama bazen ana arıları boyamayı unutuyoruz yada ana arıların boyası kendiliğinden kalktığı için boyasız çıkabiliyor. Biz düzenli olarak arı satışı ve ana arı satışı yaptığımız için eski ana arı kesinlikle olmaz.

Teslimatlar il ve ilçe olarak yapılacaktır; dağıtımlar genel olarak il bazlı olacaktır ama bazı ilçelerde yol üzeri ise sipariş adeti çok yüksek ise o ilçelere de bırakıyoruz. Ama bazı illere sadece merkezden dağıtım yapıyoruz il ile ilçeler arası çok uzak olduğu için. Örneğin; Konya ili için sadece merkezden dağıtım yapılmaktadır. Adet olarak yüksek olan her ile arı teslimatımız vardır. Sitemizde görmüş olduğunuz fiyatlar tek fiyattır. Ayrı kargo ve paket ücreti alınmayacaktır.

PAKET ARI 1 (Özel Ahşap ve Plastik Kutu): Bu paket arımız 6-7-8-9 çerçeveli plastik ve ahşap ruşet kovanlarda oluyor. Taşıma kutularını yine arı bölmelerinde yada bal mevsiminde bal taşıma işlemlerinde ve başka türlü değerlendirebilirsiniz. Ana arısı ise istemiş olduğunuz paket arının ırkından olan o yılın ana arılarıdır. Analar her yıl değişmektedir. 2018 Nisan ayında alacağınız ana arı 2017 yılının en son ayındaki ana arıdır. Bazı paket arılarımızın ana arıları 2017 yılı ana arısı da olabilmektedir. Ayrı kargo ve paket ücreti yoktur. Aşağıda yazılanların dışında farklı bir ücret ödemezsiniz. Arıları biz kendi aracımız ile il ve ilçelere bırakmaktayız. Kapı teslimi değil, belirli noktalara bırakmaktayız. Çerçeve ölçüleri olarak 48*23 cm ve 47,5*22 cm boyutlarındadır.

6 Çerçeveli Plastik Kutulu Paket Arı: 6 çerçeve olarak satın alacağınız arıda yaklaşık olarak ortalama 4-5 çerçevesi yavrulu ve ballı olup, 1 ve 2 çerçevede günlü olmaktadır. FİYAT: 280 TL

7 Çerçeveli Plastik Kutulu Paket Arı: 7 çerçeve olarak satın alacağınız arıda yaklaşık olarak ortalama 5 çerçevesi yavrulu ve ballı olup, 1-2 çerçevede günlü olmaktadır. FİYAT: 300 TL

8 Çerçeveli Plastik Kutulu Paket Arı: 8 çerçeve olan arıda ortalama olarak 6-7 çerçevesi yavrulu ve ballı olup, 1-2 çerçevesi ise günlü yumurtalı halde olmaktadır. FİYAT: 330 TL

9 Çerçeveli Ahşap Kutulu Paket Arı: 9 çerçeveli olarak satın almış olduğunuz bu arımızda 7-8 çerçeve yavrulu olup, son 1 ve 2 çerçevesi ise günlü yumurtalı olmaktadır. FİYAT: 370 TL

PAKET ARI 2 (İkinci El Arı Kovanı): Bu paketimizde yukarıda saymış olduklarımız arı çerçeve sayısı aynı olup, sadece kovan sıfır değildir. İkinci el olarak vermiş olduğumuz kovanlar 1 yıllıktan tutun 3 yıllık olanlarda vardır. Kovanlar yine sağlam ve dayanıklıdır. Sizin işinizi uzun yıllar görecektir. Aşağıda çerçeve sayılarına göre yavru ve açık yavru durumları yukarıda belirtilen çerçeve oranlarına göredir. Yani kapalı yavru ve açık yavru durumu bir kovan olacak şekilde eşdeğerdir.

6 Çerçeveli İkinci El Tek Katlı Kovanlı Paket Arı: FİYAT: 300 TL (Taban ahşap, üst katı yoktur.)

7 Çerçeveli İkinci El Tek Katlı Kovanlı Paket Arı: FİYAT: 30 TL (Taban ahşap, üst katı yoktur.)

8 Çerçeveli İkinci El Tek Katlı Kovanlı Paket Arı: FİYAT: 360 TL (Taban ahşap, üst katı yoktur.)

9 Çerçeveli İkinci El Tek Katlı Kovanlı Paket Arı: FİYAT: 390 TL (Taban ahşap, üst katı yoktur.)

Burası güncel olmayabilir. Güncel arı satışı için TIKLAYIN…

Önceki İçerikAna Arı Çiftleşmesi Nasıl Olur
Sonraki İçerikMelez Karniyol Ana Arı
Subscribe
Bildir
guest

70 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments