2021 Ana Arı Rengi

1
2021 ana arı rengi

2021 yılı ana arı rengi beyaz olmuştur.

Ana arıların yaşlarını öğrenmek ve takip edebilmemiz için her yıl bir renk verilmektedir. Bu geçtiğimiz yıl rengi farklıydı. 2021 yılı için ise beyaz renk seçilmiştir. Bu renkler dünya genelinde kabul görmüş ana arı renkleridir ve dünya yerinden her yerde aynı renkler kullanılır eş zamanlı olarak.

2021 ana arı rengi 1

Ana arı renklerinin amacının, bu yıl kullandığınız ana arı rengini bilerek ona göre hangi yıl ana arı değiştireceğinizi bilirsiniz ve ona göre koloniyi yönlendirmiş olursunuz. Çünkü ticari arıcılıkta bir ana arı 2 yada 3 yılda bir değiştirilmesi gerekir. Sabit arıcılıkta ise duruma bakılarak yani ana arı kalite ve verimine bakılarak 3.yılından sonra değiştirebilir. Bazı ana arı 2.yılından sonra yumurta aması seyrekleşir ve verimsiz olduğu zaman değişmesi lazım. Ana arı eğer yumurtası aktif ve kolonide verimli görünüyorsa değiştirmeye gerek yoktur.

Bu ana arı renkleri daha önce kabul edilmiştir renklerdir. Yıl oldukça belirlenen renkler değildir. Hangi yılda belirlendiği belli olmayan bu renkler uzun yıllar bildiğiniz renkler üzerinden devam etmektedir. Aşağıda resmini paylaştığımız renk dünya genelinde kabul edilen renk çeşitleridir.

yıllara göre ana arı renkleri

2021 yılında satın alacağınız ana arıların kafalarının beyaz renk ile boyandığına dikkat ederseniz onların o yıl üretildiği anlamına gelir. Tabi boyası yoksa eski ana arı olduğu anlamına gelmeyebilir. Boyanmadığı yada yoğunluktan dolayı gözden kaçması durumunda boyanmamış ana arılar olabilir. Ama olması gereken durum ise boyanarak 2021 yılı ana arı olduğunu bilmemiz gerektiğini bize söylüyor. Ana arı sipariş vermek için ana arı sipariş formu kısmından verebilirsiniz.

Ana arı siparişi vermek için burayı tıklayınız… 

 

Önceki İçerik2021 Yılı Ana Arı Fiyatları
Sonraki İçerik2021 Yılı Ana Arı Kampanyası
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments