2021 Yılı Ana Arı Fiyatları

34
2021 yılı ana arı fiyatları

2021 yılı ana arı fiyatları şu şekildedir:
Kafkas Ana Arı: 60 TL (Nisan’ın ikinci haftası gönderilir)
Yerli Ana Arı: 60 TL (Nisan’ın ikinci haftası gönderilir)
Anadolu Ana Arı: 60 TL (Nisan’ın ikinci haftası gönderilir)
Diğer Ana Arı : 60 TL (Nisan’ın ikinci haftası gönderilir)
2021 ana arı fiyatları 1 2021 yılı ana arı fiyatları belirlenmiş olup, bu tarih itibari ile önümüzdeki sezon için yani 2021 yılı ana arı siparişleri alınmaya başlayacaktır. Sipariş vermek isteyenler ana arı sipariş formu aracılığı ile kolay bir şekilde verebilir. Ana arı siparişleri belli bir sıraya göre alınarak o şekilde liste yapılmaktadır. Çünkü erken baharda herkes ana arı istediği için öncelik olarak sipariş verip ödemesini gönderenler listenin başına kaydedilir.

Ana arı üretimini şu yolla yapmaktayız; damızlık olarak elimizde bulunan kolonilerden larva transfer yöntemi ile aşıladığımız gözlerden ana arı memelerini kutuları dağıtıyoruz. Kutulara dağıttığımız ana memeleri, memelerden çıkan ana arılar bir kaç gün sonra çiftleşme uçuşuna çıkarak çiftleşmesi gerçekleşir. Çiftleşme sonrası yumurta atıp kapattıktan sonra paketleme yani 8-9 tane işçi arıların refakatiyle ana arı kafese konulup kargo ile sizlere gönderilmektedir. Çiftleşme esnasında bulunduğu yerde farklı ırklardan erkek arılar olduğu için f1 ana arılar olmaktadır.
2021 yılı ana arı fiyatları 2

Paketlemesi yapılan ana arılar kargo ile Türkiye’nin her noktasına güvenli bir şekilde sevk edilmektedir. Gönderilen ana arılar yumurtlama garantili ve döllüdür. Yolda giderken kargoda ölüm veya kayıp olması durumunda Ana Arı Gen firması yeniden ana arı gönderimi yaparak müşterinin mağduriyetini gidermektedir. Lakin, müşteri keyfi olarak kargodan almazsa ve uzun süre bekletirse kargoda bunun sorumluluğu müşteriye ait olmaktadır. İlgili kargo firması ile anlaşma olduğu için uygun tutarda kargo maliyeti çıkmaktadır.

Aynı zamanda bölgenize hangi ana arının verimli olup olmayacağı konusunda bilgi sahibi olmak için bulunduğunuz yöredeki usta ve tecrübeli arıcıların fikirlerini alarak o şekilde tercih yapmanızı öneririz. Yada bize bulunduğunuz bölgenin flora ve yükseltisi hakkında detaylı bilgi vermeniz durumunda bizlerde hangi ana arıyı almanız konusunda yol gösterebiliriz.

2021 yılı ana arı fiyatları 32021 yılı için belirlenen ana arı fiyatları bu şekildedir ve yine alacağınız ana arı renginin de bu yıl beyaz olacaktır. Ana arı alırken 2021 yılı ana arı rengi olmasına da dikkat edebilirsiniz. Konu hakkında farklı soru ve görüşleriniz varsa aşağıdaki yorumlar kısmında bizlere yazabilirsiniz. Hızlı bir şekilde sorularınıza cevap verilmektedir.

2021 yılı için ana arı sipariş vermek için burayı tıklayınız… 

Önceki İçerik2021 Yılı Canlı Arı Fiyatları
Sonraki İçerik2021 Ana Arı Rengi
Subscribe
Bildir
guest

34 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments