2019 Ana Arı Desteklemesi

0
2019 yılı ana arı desteklemesi

Ana arı desteklemesi son 2 yıldır bulunmaktadır. Ana arı desteklemeleri diğer bir adı ile arıcılık desteklemeleri olarakta geçmektedir. Ana arı desteklemesinden faydalanabilmeniz için belirli bir adet üzerinde olması gerekmektedir. 2019 yılı ana arı desteklemesi için en az 15 adet ana arı almış olmanız gerekir ve bununda faturası olmalı ki arıcılar birliğine sunabilesiniz.

Ana Arı Gen olarak arıcılık desteklemeleri kapsamında ana arı faturası kesebilmekteyiz. Yine yukarıda belirttiğimiz gibi 15 adet ve üzeri olmalı aynı zamanda arıcılar birliğine kayıtlı arıcı olmanız gerekmektedir. Arıcılar birliğine kayıt olmanız için en az 30 adet arılı kovanınız olması gerekmektedir. 30 kovanın üzerinden Tarım İlçe Müdürlüklerinin verdiği TR ibareli plakalarında takılı olması gerekmektedir. Tarımdan gelen görevliler bu plakalı kovanları kontrol ederek destekleme vermektedirler.

2019 yılı ana arı desteklemesinden faydalanabilmek için; Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı olup, arıcılar birliğine üye olmanız durumunda, en az 30 arılı kovanı olan arıcılara;

Ana arı başına 15 ₺ destekleme verilecektir.

Ana arı faturası kesilecek kanun maddesi ile ilgili gerekli açıklama aşağıda bulunmaktadır.

30158 sayılı resmi gazetede yayınlanan “2017 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar” (2017/10465) ve buna bağlı olarak 26.8.2017 tarihli 30166 resmi gazetede yayınlanan “Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği” (2017/32) gereği yapılacak olan damızlık ana arı ve ana arı desteklemeleri uygulama sürecinde tebliğde Damızlık ana arı ve ana arı desteklemesi başlıklı 12.maddesinin 14.bendinde “Damızlık ana ve ana arı üreticileri, satışını yaptıkları arılar için kesilen fatura bilgilerini AKS’de ilgili bölüme kaydetmek zorundadır”. hükmü gereği işlemlerin yürütülmesi gerekmektedir.

Kanun maddesinde belirtildiği üzere bu şekilde yapılması gerekmektedir.

Önceki İçerikSatılık Arı İstanbul
Sonraki İçerikBursa Satılık Arı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments