2022 Yılı Ana Arı Fiyatları

8
2022 yılı ana arı fiyatları

2022 yılı ana arı fiyatları açıklandı…

1 adet ana arı fiyatı: 90 TL olarak planlanmaktadır.

2022 yılı ana arı fiyatları zamana göre değişiklik gösterebilecek olup, burada yazılan fiyatları her zaman güncelleyeceğiz. Güncel olmadığını düşünürseniz ve sipariş vermek isterseniz Ana Arı Siparişi sayfasını ziyaret etmenizi öneririz.
2022 yılı ana arı fiyatları 42022 Yılı Ana Arı (Kraliçe Arı) Fiyatları:
Kafkas Ana Arı: 90 TL
Anadolu Ana Arı: 90 TL
Karniyol Ana Arı: 90 TL
Belfast-Buckfast: 90 TL
İtalyan Ana Arı: 90 TL
Efe Ana Arı: 90 TL
Karpat Ana Arı: 90 TL
Yığılca Ana Arı: 90 TL
Yerli Ana Arı: 90 TL

Ön siparişler ve istediğiniz tarihte listeye yazılmanız için önceden Ana Arı Siparişi sayfası üzerinden siparişlerinizi verebilirsiniz.

Her yıl düzenli olarak üretimi yaptığımız ana arıları Nisan ayı başı gibi satışa çıkarmaktayız. Ana arı üretimi olarak yaptığımız işlemleri kısaca açıklayabiliriz. Elimizde bulunan damızlık ana arı ırklarından seçtiğimiz kolonilerden larva transfer yöntemi ile aşılama yapmaktayız. Yapacağımız aşılamaları 1 ila 3 günlü açık gözlü yumurtalardan almaktayız. Bu yöntem ile yapılan transfer işlemi sonucunda memeleri kapatacak olan kolonilere veriliyor daha sonra buradaki işlemi tamamlandıktan sonra yüksükleri beslemesi için ana arı ızgarası olan kolonilere verilerek memelerin daha iyi ve büyük olması için beslenme işlemine devam etmektedir. Çıkmaya yakın olan ana arıların daha önceden hazırlanan çiftleştirme kutularına yüksükler dağıtılıp, yüksüklerden genç ve bakir ana arıların çıkması beklenmektedir.
2022 yılı ana arı fiyatları 3

Yukarıda belirttiğimiz üzere daha önceden iki avuç işçi arılar ile ana arı kutularına ayrılmış olan işçi arı kolonilerine ana arı memelerin dağıtımı yapılmaktadır. Ana arı çiftleştirme kutularına verildikten sonra ortalama 2-3 içinde çıkarlar ve ortalama 1 hafta içinde çiftleşme uçuşuna çıkar. Eğer çiftleşmede başına bir şey gelmezse, sağlıklı bir şekilde yeterli döllü erkek arı ile birleşme yaptıktan sonra tekrar çiftleştirme kutusuna dönmektedir. Çiftleşme uçuşunda arı kuşu veya doğal yollarla ölme durumu olmazsa sağlıklı olarak döner. Ana arı kutuya girdikten sonra ortalama bir hafta içinde yumurta atar ve düzenli bir şekilde yumurta attıktan sonra ana arı alınarak 8-9 işçi arı ile birlikte kafese konulduktan sonra siz değerli müşterilerin adreslerine gönderilmektedir. Hatta ana arı yumurta atıp kapatması beklenirse bir sonraki ana arı yetiştirme periyodunda hazır işçi arı olur, tekrardan kutuya işçi arı doldurmak ile uğraşmaz bir önceki ananın kapattığı yavrular ile kutunun neslini devam ettirilmiş olur. Böyle yapılması durumda da ana arı gideceği veya satın alacak müşterinin kovanında da güzel yumurta atmasına sebep olabilir.
2022 yılı ana arı fiyatları 2

Ana arı hazır olduktan sonra ve kafese konulduktan sonra artık kargo süreci başlamaktadır. Ana Arı Gen firması olarak kargodan kaynaklı herhangi bir olması durumunda ölüm veya kayıp durumunda yerine yeniden ücretsiz ana arı gönderimi yapılmaktadır. Yine ana arıyı aldığınız üzerinden 10-15 gün geçti hala ana arı düzenli yumurta atmıyorsa bunun yerine de ana arı gönderimi sağlanır. Bizden veya bir başka yerden ana arı almanız durumunda hemen suizan yapmadan art niyetli düşünmeden canlı hayvan olabileceği böyle durumlarında olabileceği unutulmamalıdır. Öyle ki insan bile o kadar tedaviler sonucunda çocuk sahibi olamamaktadır bundan dolayı bir ana arı için hemen üretici suçlamak yanlış, durumu olayları akışı içerisinde izah edip anlatırsanız herkes yardımcı olacaktır.2022 yılı ana arı fiyatları 1

Bilindiği üzere her yıl ana arıların yıllara göre renkleri bulunmaktadır. Bu yıl yani 2022 yılı ana arı rengi sarı renk olacaktır. O yüzden satın alacağınız ana arıların tepelerinde sarı renkli damgaların olmasına dikkat ediniz. Bana sarı renkli geldi ama eski ana arı geldi demesi için 5 yıl önceki ana arıyı size göndermesi gerekmektedir ki, kimse 5 yıl sakladığı ve yaşıyorsa gönderme şansı yoktur o yüzden dolayı sarı renkli ise yeni yılın anası olduğuna emin olabiliriz.

Paket arı ve satılık arı ile ilgili bilgi almak ve sipariş vermek için Paket Arı Siparişi sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Yine paket arı ile ilgili soracağınız soruları o sayfamız üzerinden sorabilirsiniz.
2022 yılı ana arı fiyatları 5

2022 yılı ana arı fiyatları hakkında bizlere sormak istediğiniz sorularınız varsa aşağıdaki yorumlar kısmından ekleyebilirsiniz. 2022 yılı hem ana arı üreticileri için hem de siz değerli arıcılarımız için bereketli ve güçlü arılı bir sezon olması dileğiyle.

Önceki İçerik2022 Yılı Paket Arı Satışı
Sonraki İçerik2022 Yılı Ana Arı Rengi
Subscribe
Bildir
guest

8 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments