2022 Yılı Ana Arı Rengi

5

2022 yılı ana arı rengi nedir?

Her yıl ana arıların bir rengi olmaktadır. 2022 yılı ana arı rengi de sarıdır. Dünya genelinde kabul edilmiş olan her 5 yılda bir değişen ana arı renkleri bulunmaktadır, bu beş yıl sırayla mavi, beyaz, sarı, kırmızı ve yeşil olarak aralarında değişmektedir. Bu yıl yani 2022 yılı için sarı renk kullanırken, gelecek sene ise kırmızı kullanılacaktır. Ana arı renkleri hakkında biraz daha bilgi verebiliriz.
2022 ana arı rengi 1
Her yılın bir ana arı rengi olduğunu unutmayın ve ona göre ana arı takibini yaparsınız. Eğer bir yerden ana arı satın alıyorsanız, aldığınız zaman hangi yılda iseniz o yılın ana arı rengi ile işaretli mi değil mi diye takip ediniz. Yine kendi kovanlarınız içinde bölme ile veya oğul yönteme ile arı çoğalttıysanız bulunduğunuz yılın ana arı rengi olan kalem veya oje alarak işaretleyebilirsiniz. Bu şekilde işaretlenmesi sonucunda aradan 1-2 yıl geçtikten sonra bu kovanın anası hangi yıla aitti diye kafanız karışmasın. Yada yine bir yerden arı satın aldınız baktınız anası işaretli değil, sonuçta aldığınız ana arı ya bulunduğunuz yılıdır veya bir önceki yılın ana arısı olduğu için ona göre bulunduğunuz yıla ait yada bir önceki yıla ait ana arı işaretleme boyası/kalemi alarak işaretleyebilirsiniz. Bu şekilde takibi daha kolay olacaktır.

Yıllara Göre Ana Arı Renkleri şu şekildedir. 

1 ve 6 ile sonu biten yıllar: Beyaz
2 ve 7 ile sonu biten yıllar: Sarı (2022)
3 ve 8 ile sonu biten yıllar: Kırmızı
4 ve 9 ile sonu biten yıllar: Yeşil
5 ve 0 ile sonu biten yıllar: Mavi

yıllara göre ana arı renkleri

Ana arı renkleri her yıl değiştiğini ve toplam 5 renk arasında farklılık gösterdiğini anlattık. Yıllara göre renkler ise; beyaz, sarı, kırmızı, yeşil ve mavi oluşturuyor. 2022 yılı için satın alacağınız ana arının renginin sarı olmasına dikkat edin.

ana arı işaretleme kalemi

Kendi imkanlarınız ile ana arı işaretlemesi ve boyaması yapacaksanız, piyasada bunun kaleme ile ojesi bulunmaktadır. Kullanabilen için her ikisi de basit ve kolaydır. Ojeyi kullanmak için önce açın ve kapağını kapatın tabi önce çalkalamayı unutmayın daha sonra kapağı tek ille açıp kayacak ayara getirince ana arıyı iki kanadından tutacak şekilde yakalayın. Önce normal avucunuzda ise kanatlarından tutmaya çalışın. Bu şekilde kafası meydana çıkınca oje fırçası ile anayı boyayın ve bir kaç saniye kurumasını bekledikten sonra kovanın içine salın. Hemen boyası kurumadan salarsanız boya diğer arılara sürülebilir veya fazla koku rahatsız edeceği için anayı da kestirebilirsiniz o yüzden dolayı boya kuruduktan sonra kovana salmayı unutmayın.
2022 ana arı işaretleme ojesi 1

2022 ana arı rengi hakkında sorularınız olursa veya önereceğiniz fikirler varsa aşağıdaki yorumlar kısmından bizlere sorabilirsiniz. Ana Arı Renkleri isimli yazımızı da okuyabilirsiniz.

Önceki İçerik2022 Yılı Ana Arı Fiyatları
Sonraki İçerik2022 Yılı 8 Çerçeveli Arı Fiyatı
Subscribe
Bildir
guest

5 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments