2023 Yılı Ana Arı Siparişi

9

2023 yılı ana arı satışları başladı.

Bu yıl ana satışı işlemleri için sipariş verecek olan müşterilerimiz ana arı sipariş formu aracılığı ile güvenli bir şekilde verebilirler. Her yıl düzenli olarak havaların ısınması ile birlikte anaları çiftleşmesinden sonra paketlenerek siz değerli müşterilerimize ulaştırmaktayız. Ana arılar ahşap kafes ile sevki sağlanmaktadır.

2023 yılı ana arı satış fiyatı: 150 TL
olarak belirlenmiştir. Yine burada yazılı olan fiyat güncel olmayabilir, bundan dolayı ana arı sipariş formu kısmında anlık fiyatını görebilirsiniz. Çünkü bazen fiyatlar düşebiliyor yada yükseldiği için güncel durumunu görmek için oraya bakabilirsiniz.

Ana arıların üretimi elimizde bulunan damızlık kolonilere göre larva transfer yöntemi ile yaptığımız aşılamalardan yapılmaktadır. Larva transferi yapıldıktan sonra başlatıcı kolonilerden besleme safhası bitince bitirici kolonilere sevki sağlanmaktadır. Meme oluşacak düzeye geldikten sonra ana arı çiftleştirme kutularına verilmektedir. Ana arı çiftleşme kutularına verilmeden önce ortalama 2-3 kepçe işçi arı ile doldurulması gerekmektedir. Bu kadar işçi arısı olan bir ana arı kutusuna hazırda bulunan ana arı memelerini vermekteyiz. Yaklaşık olarak 1 hafta gibi bir  sürede hava şartlarına bağlı olarak değişmek ile birlikte çiftleşme uçuşundan dönmektedir. Yine çiftleşme uçuşunda sonra ortalama 1 hafta gibi bir sürede yumurta atar ve bu yumurtaların kapatıldıktan sonra ana arı kafesine konularak ilgili noktalara kargo ile dağıtımı yapılır.

2023 yılı için satın alacağınız ana arının renginin kırmızı olmasına dikkat ediniz. Çünkü bu yılın rengi kırmızı boya olduğu için ana arılarında işareti kırmızı olmalıdır. Ana arı ırkı tercihi yaparken çevrenizde ve bulunduğunuz yöredeki arıcıların görüş ve önerilerini dikkate alarak seçim yapmanız yerinde olacaktır. Çünkü bir başka bölge bir arıcı A ırkından çok bal alabilir ama sizin bölgenizde A ırkı aynı düzeyde verim vermeyebilir. Bundan dolayı yakınızda daha önce arıcılık yapan insanların önerileri ile başlamanız ve o şekilde devam etmeniz daha isabetli olacaktır.

2023 ana arı satışı hakkında sorularınız olursa aşağıda bulunan yorumlar kısmından bizlere her zaman sorabilirsiniz. Güncel ana arı fiyatları için aşağıda bulunan bağlantılara tıklayarak gidebilirsiniz. Herkese hayırlı ve bol arılı sezonlar diliyoruz.

Önceki İçerik2023 Ana Arı Rengi
Sonraki İçerikKafkas Ana Arı
Subscribe
Bildir
guest

9 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments