Her yıl düzenli olarak arı satışı yapmaktayız. Kendi araçlarımız ile Türkiye geneli dağıtım ağı ile belirtilen tarihlerde ve günlerde yapılmakta olup, gerekli bütün detaylar için aşağıya doğru okumaya devam ediniz lütfen.
2025 yılı siparişleri başladı. Satılık arıların hazırlanması, paketlenmesi ve dağıtım süreci ile ilgili bütün bilgileri aşağıya yazdık.
8 Çerçeveli Satılık Arı: 3500 TL
Dağıtımlar plastik kutular ile yapılmaktadır. Plastik kutular ücretsiz olarak verilmektedir. Bir sonraki yıl tekrar alırsanız almış olduğunuz plastik kutuları yeni siparişinizdeki borcunuzdan düşebiliriz.
Teslimat süreci ile ilgili bilmeniz gereken noktalar:
Arıları teslim ettikten sonra her türle desteğimiz devam ediyor. Korkmayın ve panik yapmayın! Taahhüt ettiğimiz arıdan farklı bir arı geldiyse bunu telafi etmek zorundayız.
Arılarda yaşanabilecek problemlerde panik yapıp, sağa sola yazmaya çalışmayın, mutlaka bize dönüş yapınız. Yaşadığınız sorunları resimli ve videolu olarak WhatsApp’tan numaralarımız üzerinden yazılı olarak iletirseniz daha güzel olur. Yoğunluktan dolayı gün içinde dönemeyebiliriz ama mutlaka sorunlarınızı çözeriz. İletişim kısmında 4 tane telefon numaralarımız mevcuttur. Mutlaka birine ulaşırsınız ama ulaştığınız bir telefon numarası üzerinden iletişime devam ediniz. Bütün hatları arayıp durumuzu anlatırsanız her seferinde birine derdinizi anlatmanız gerebilir, bundan dolayı tek hat üzerinden devam etmeniz sağlık iletişim açısından daha doğru olacaktır.
1) Arıları teslim aldıktan sonra 1 hafta gibi bir süre içinde gerekli kontrolleri yapıp, herhangi bir eksik gedik varsa iletişim kısmındaki numaralarımızdan veya direk WhatsApp’tan da yazınız. Mümkünse resim ve video halinde iletmenizi rica ediyoruz.
2) Arıları teslim alırken, almanız gereken siparişten az veya çok alırsanız mutlaka bundan bilgimiz olması gerekiyor. Araçta sayılı olan adet arılarınızı aldıktan sonra yine liste yazılı olan adetten az veya çok almanız durumunda WhatsApp’tan yazarak şu kadar eksik yada şu kadar daha fazla arı aldım notunu bizlere iletiniz. Çünkü bizim verdiğimiz listeden yazılı olandan müşteri arı alıyor daha sonra arılarında problemler yaşanıyor. Bundan dolayı az veya çok almanız durumunda mutlaka bizlere bilgi veriniz ki, listelerde güncelleme yapılmaktadır. Yarın bir gün yaşanabilecek bir problemde bu kadar arı almış diye değerlendirme yapılmaktadır.
3) Arıyı teslim aldıktan sonra arılarda yaşanabilecek her tür problemlerde şoför ile değil bizim üzerimizden irtibat kurunuz. Bizim üzerimizden dediğimiz iletişim kısmında bulanan numaralarımızdan ulaşınız lütfen. Çünkü dağıtımlarda şoför numaraları sizler ile paylaşmaktayız. Daha sonra müşteri kamyoncunun numarasını arıyor ve kargaşada şoför olur olmaz diyerek mağduriyetlerin yaşanmasına sebep olmaktadır. Şoförler o an arıların dağıtımı ile ilgilenmekte olup, daha sonra yaşanabilecek sıkıntılarda sizinle ilgilenemezler.
4) Arıları teslim aldıktan sonra üzerinden uzun zaman geçtikten sonra arıda kusurlar bulup ve farklı farklı bahaneler üreterek bir şey talep edenlerin, taleplerini yerine getiremiyoruz. Örnek olarak, üzerinden 20 gün geçmiş ana arı yok diyor. Sezon bitmiş bal alamadım gibi bahanelerden bahsediyoruz. Arıcılık bir bütündür. Her alanda arıyı yönlendirerek ve çalıştırarak başarılı olabilirsiniz. Arının, sadece mevcuduyla yada ırkıyla ilerlemek başarı getirmeyebilir. Zamanında arıya bakılması, kata verilmesi, ana arı kestirmeden bala çalıştırmak gibi… bir çok neden sayılabilir.
Paket arı siparişi için aşağıda yazılanları iyice okuyup, ona göre sipariş verebilirsiniz. Yine sorularınız olursa aşağıdaki yorumlar kısmından sorunuz.
1) Sıcak ve sahil kenarı yerlerden başlayıp soğuk yerlere dağıtım yapıyoruz. Dağıtımlarla ilgili tarihleri buradan il il yazıyoruz. Dağıtımları kendi araçlarımız ile bir kısmını ise otobüs ile gönderilmektedir.
2) Sipariş verip, bizden onay SMS gelmeyen müşterilerimiz varsa lütfen bize iletişim kısmındaki telefon numaralarımızın WhatsApp’tan yazmaları rica olunur. Ekleme ve artırma yapanlar için geçerli değildir. Ödeme sonrası hiç onay sms gelmeyenler için geçerlidir. Sipariş veren ile ödeme yapanların farklı olmasından kaynaklı olarak siparişleriniz onaylanmamış olabilir. Onay sms’i geldiyse dikkate almayın lütfen.
3) Yola çıkarken şoför numaralarınızı sizlerle paylaşmaktayız ve yaklaştıkları zaman arayacaklardır. Arılarla ilgili ve teslimatta veya sonrasında yaşanan sorunlar için şoförleri aramayınız bizlere ulaştırın lütfen. Daha önceki yıllarda yaşanan sıkıntılardan biri şoförü ben arıyla ilgili aramıştım diyor. Şoför sadece arının yerine tesliminde sorumludur. Arı ile ilgili sorun ve sıkıntılar için iletişim kısmındaki telefon numaralarımızdan ulaşınız.
4) Artan nakliye ve yakıt fiyatlarından dolayı belirli bir noktalara kadar gelmeniz gerekebilir. Sipariş güzergahına bağlı olarak teslimatlar yapılacaktır. Yola çıkınca yol güzergahı hakkında şoför bilgisini verecektir. Şoför numaraları yol çıkmadan önce sizlere SMS olarak atılmaktadır.
5) Ekleme ve artırma yapacak olan müşterilerimizin yeniden ödeme ve kaparo yatırmasına gerek olmayıp, güncel fiyat üzerinden listeden artırma yapılacaktır.
Değerli müşterilerimiz, kaliteli ve doğru teknikler ile uzun yıllardır ana arıüretimi yapmaktayız. Bunun yanında yılların belirli dönemlerinde bu genel olarak erken ilkbaharda olur ve paket arı satışımız bulunmaktadır.
Sipariş vermeden önce biz kimiz ve bizleri tanımak için tıklayın…
Satış sonrası size nasıl destek sağlıyoruz öğrenmek için tıklayın…
Satılık Arı için bilinmesi gerekenler: 1) Arıları, kendi araçlarımız ile il ve ilçe olmak üzere belirli noktalara teslim edilir. Adrese teslim değildir. Adet yüksek olursa ve yolumuzun üzeri ise adrese bırakılır. Nakliye ücreti alınmaz.
2) Alacağınız arılar 8 çerçeve olup, hangi pakette alacağınızı nasıl özellikle olduğu aşağıda yazmaktadır. Bu yıl sadece plastik kutu ile teslim edilecek olup, eğer kovanlı almak isterseniz Avrasya Arıcılık firması üzerinden temin edebilirsiniz.
3) Bu yıl için alacağınız arıların, ana arıların hepsi bir önceki yılın ana arısı olup, anaların hepsi boyalı değildir. Boyalı olmaması eski ana olduğunu göstermez. Arıların içinde zamanlar deforme olarak ana arının boyası çıkmaktadır.
4) Teslim almış olduğunuz arılardan, kontrol ettikten sonra anası çıkmayan arı olursa yeniden ana arı kaybı için ana arı gönderimi ücretsiz yapmaktayız. Eğer fazla tecrübeli değilseniz, ana arı kontrolünü arıcılıktan iyi anlayan birisine yaptırın. Ana arıyı göremeyip ikinci olarak bizim gönderdiğimiz ana arıyı verirseniz bu sefer her iki ana arıdan da olursunuz. Ana arının olmadığına emin olunuz lütfen.
5) Paket arı ırkları olarak; kafkas, karniyol, anadolu ve yerli arı ırklarından bulunmaktadır. Sipariş formunu doldururken gerekli ırkı seçmeniz yeterlidir. Ona göre liste yapılmaktadır.
6) Siparişlerde belirli bir kaparo alınmakta olup, hangi adette ne kadar ödeme alınacağını sipariş formunu doldururken görebilirsiniz. Ödeme yapılmayan siparişler dikkate alınmaz.
Bizi aklımıza gelmeyen ve sizin yine soracağınız soru varsa yorumlar kısmında her zaman sorabilirsiniz. Yorumları da okursanız gerekli cevaplarınızı da bulmuş olursunuz.
Güven konusunda aklınızda en ufak bir sorun olmasın. Çünkü uzun yıllar paket arı dağıtımlarını yaptık ve ana arı sezonu boyunca da ana arı satışı yaptığımızdan dolayı güven önceliklidir. Telefon ile aramadan önce aşağıda yazılanları iyice okuyalım ve telefonlara bakamadığımız zamanlarda WhatsApp üzerinden de yazabilirsiniz.
Satılık Arı Fiyatları (Her şey dahil): Plastik Kutulu Paket Arı: Arıları, 8 çerçeveli koyu renkli plastik kutularında getirmekteyiz. Bu şekilde getirdiğimiz taşıma bal kutularını yine arı bölmelerinde yada bal mevsiminde bal taşıma işlemlerinde değerlendirebilirsiniz. Ana arısı ise istemiş olduğunuz paket arının ırkından olan bir önceki yılın ana arıları olur. Analar her yıl değişmektedir. Bu yıl alacağınız arıların, ana arıları bir önceki yılın anasıdır.
Çerçeve Ölçüleri: Ölçü olarak 47,5*24 ve 48*24 cm boyutlarındadır. Bu ölçülerde plastik kutulara konulmaktadır. Çerçeveler bakanlığı belirlemiş olduğu ölçüler doğrultusunda olup, kovanlarınıza aktarırken herhangi sorun yaşanmayacaktır.
8 Çerçeveli Arı: 8 çerçevenin de üzeri arı ile kaplı ve baskın olup, yaklaşık olarak 6-7 çerçevesi açık ve kapalı yavrulu olup, son 1 çerçevesi de ballı olmaktadır. Eski müşterilerimiz ve bizleri takip edenler bilir, daha önceki yıllarda daha az çerçeveli siparişlerde alıyorduk ama müşterilerimizden geri almış olduğumuz bildirimler sonucunda az çerçeveli arıların fazla randımanlı olmadığı bundan dolayı mevsimsel sıkıntılar yaşadıkları için bizlerde daha az çerçeveli almamaya karar verdik.
Plastik Tabanlı/Polen Tuzaklı Arı Kovanı:Bu yıl almış olduğumuz karar gereği ve daha aktif dağıtabilmek için arıyı kovanın içine aktarıp getirmeyeceğiz. Kovanlı olarak alacak olanlar, Avrasya Arıcılık firması üzerinden irtibata geçebilirsiniz. İlgili firma üzerinden ambar konusunda vs. konularda daha uygun olacağını düşündüğümüz için oradan temin edebilirsiniz. Kovanın teknik özellikleri ve kalitesi hakkında da detayla bilgi alınız.
Bu şekilde biz arıları size teslim etmeden önce arılıklarınızda kovanları hazır bulundurmanız gerekir. Biz arıları plastik kutular ile verdiğimiz gibi normal kovanlarına aktarmanız gerekiyor. Teslim edeceğimiz paket arıların içindeki çerçevelere uyumlu kovanlardır.
Silkeme Paket Arı: Ortalama olarak 7-8 çerçeveye saran bir arının bir kutuya aktarılması ve ana arı ile birlikte kendi araçlarımızla sevkiyatını yapmaktayız. Bu şekilde kutuya aktardığımız ana arı içinde olmaktadır. Siz arıyı olduğu şekilde alıp normal çerçeveli kovana arı oğulu alır gibi aktarıyorsunuz. Arı ortalama 5-6 çerçeveyi dolduracak şekilde arı sarar. Bu daha çok kovanı olup ve elinde fazla kabarmış petekleri olan arıcılarımız için tercih edilen bir yöntemdir. Müşterilerdeki geri dönüşümden dolayı bu yıl için alınmayacaktır.
Bulunduğunuz yöreye uygun hangi arı ırkı ile çalışmanız gerektiğini bilmiyorsanız, öncelik olarak çevrenizdeki tecrübeli arıcıların görüşlerini alabilirsiniz. Yada bizlere aşağıda bulunan Yorumlar kısmından yöreniz hakkında yükseklik, flora ve bitki örtüsü hakkında bilgiler verirseniz yardımcı olmaktayız.
Teslimatlar: Hava şartlarına bağlı olarak başlayacak olup, sıcak illerden soğuk illerimize doğru hareket edilecektir. Güncel bilgiler içinde Paket Arı Siparişi buraya da bakabilirsiniz.
Teslimat Esnasında: Almış olduğunuz arılarla ilgili sıkıntılar için (arı ölümü, çerçeve eksikliği veya ana arı kaybı gibi) araç şöförü ile değil iletişim kısmındaki numaralar üzerinden yada buraya tıklayarak direk WhatsApp’tan da yazınız. Bazı müşterilerimiz araç şoförleri ile irtibata geçerek arının sıkıntısını anlatıyor, doğal olarak yoğunluktan kaynaklı şoför arkadaşlarda bize konuyu aktarmayınca bilgimiz dışında mağduriyetler yaşanmaktadır. Mağduriyet yaşamamak için yukarıda bulunan whatsap hattımıza yazınız gün içinde mağduriyetiniz ile ilgili olarak mutlaka dönüş sağlanır, durum değerlendirmesi yapıldıktan sonra çözüm sağlanacaktır.
Teslimat Sonrası Süreç: Arıları aldıktan sonra ortalama 10-15 güne kadar ana arı kaybı ve arıdaki sıkıntılar ile ilgili sorumlulukları kabul ediyoruz. 15 günden sonraki olabilecek ana arı kayıpları veya arıda farklı bir sıkıntının olması durumunda firmamıza ait değildir. Çünkü arılar canlı bir unsur olduğu için, 3 gün önceki durumu ile 3 gün sonraki durumu aynı olmayabilir. Arılarla ilgilenmemek veya mevsim şartları arıların var olandan çok iyi bir durumuna da götürebilir yada daha kötü bir duruma da götürebilir. Bunun olmasının sebebi siz arıcının bilgi ve tecrübesi ayrıca hava şatlarının durumuna göre o yıl ki hasadınızı etkileyebilir. Sezon sonu ben arıdan bal alamadım gibi veya ben arıyı kata çıkaramadım gibi mazeretler firmamıza ait değildir. Mevsimsel olarak arıların çerçeve kabartmaması gibi durumlar olabilir, çünkü yağışların fazla olduğu dönemlerde arılar çerçeveleri kabartmaz var olan yavrularında kanatlarını yiyerek birbirini sakatlamaktadır. Bu tür konuları dikkat etmeniz gerekir. Bizim taahhüt ettiğimiz resimlerde ve videolarda göründüğü gibi arı vermek ve olabilecek aksilikleri 10-15 gün içinde halletmektir. Daha sonrası olanlar size aittir. Tecrübe sahibi değilseniz, çevrenizdeki arıcılardan destek alarak ilerleyiniz.
Kapora olarak; her sipariş adeti için 800 TL kapora alınmaktadır. Geri kalan ödemeyi arı teslimatında alınacaktır.
Ödeme yaparken açıklama kısmına siparişteki telefon numaranızı yazmanız durumunda sipariş veren ile ödemeyi yapanın aynı kişiye ait olduğunu bilmekteyiz. Buradaki gaye sipariş verenin telefon numarası ile uyuşturmaktadır. Bazen müşterimiz sipariş geçiyor ama siparişteki telefon ile ödemenin açıklama kısmındaki numara farklı olunca müşterimizin siparişini onaylayamıyoruz. Ödeme sonrasında 24 saat içinde onaylandı diye SMS gelecektir eğer gelmezse bize iletişim kısmındaki telefon numaralarımızdan ulaşmanız yeterlidir.
Farklı sorularınız için WhatsApp hattımızdan yazabilirsiniz.
Yoğunluktan dolayı yorumlara müsait oldukça cevap vermeye çalışıyoruz. Acil durumlarda Whatsaptan yazarsanız gün içinde mutlaka döneriz. Yoğunluktan anlık dönüş yapamıyoruz.
Mustafa Yılmaz, kargoya verildiği zaman size mesaj gelecektir. Aynı zamanda bize size mesaj atacağız 2-3 gün önceden.
Senol
15/04/2016 16:28
Cihan bey elinizde bir sıralama varsa yayınlarmısınız en azından bize arıların ne Zaman geleceğini biliriz. Yada bize hamgi gün kargolanacacı bilgisini verirmisiniz zira gün belli olmadığı için hastane işimi erteliyorum.
AYHAN
15/04/2016 11:11
Sayın Admin 7 Çıtalık karniol arı sipariş etmiştim. ücretini ödedim ayın 15 inde elinizde demiştiniz ama ne zaman göndereceksiniz. yozgat için belli oldumu acaba.
Ahmet HAK, en hızlı şekilde ulaştırmak için tüm gayretlerimizle uğraşıyoruz biraz sabrınızı rica ediyoruz.
Rafet aydin
14/04/2016 22:23
Zonguldak icin belli oldu mu.15 i diye umitlenmistik
türkmen
14/04/2016 20:43
Şubat 15 inde sipariş 7 çıtalık paket arı siparışi vermiş parasını yatırmıştım. 2 nisanda mesaj geldi mesajda nisan 15 şine kadar gelir demiştiniz hale ses yok.
mete
13/04/2016 23:24
parasını yatırsamhen bu dagıtımda olma sansı hiç yok mu
ahmet ayverdi, tabi ki yapabilirsiniz ama kafkas arısı ile de devam edebilirsiniz.
recep çınar
12/04/2016 17:37
selamun aleykum. kovan olarak satın alırsak kargo ile gonderiyorsunuz oyle mı???
ana arı zaten kargo ıle gelıyor da kovan olarak duymamıstım. doğru mudur???
Ahmet HAK
12/04/2016 17:26
Abi bizimkiler ne zaman gelecek heyecanla bekliyoruz ama hala haber yok…:(
Mehmet, inşallah bu hafta içi gönderilmiş olacaktır.
selçuk
12/04/2016 09:53
Manisa’ya sıra hala gelmedimi? Aralık ayında paket arı ve anaarı siparişi verip ödemesini yaptım erken gönderilsin diye,gönderim ödeme önceliğine göre oluyosa neden hala siparişlerim bana ulaşmadı.Nisan ilk haftası geçti şimdiye kadar gönderilmesi gerekmezmiydi.
Dilek, farklı illere dağıtım yaptığımız için tam olarak şu gün teslim ederiz diyemiyoruz ama 15-20 sine kadar teslim olacak arılarınız.
Mustafa Yılmaz
11/04/2016 18:27
öncelikle merhaba 4 adet paket arı almıştım sizden mesaj olarak ayın 15 ne kadar elinizde olur yazmışsınız sorum şu kargoya verildikleri zaman kargoya verildi diye bir mesaj daha gönderecek misiniz yoksa çok büyük sıkıntı olur benim için kargo bana biraz uzak ne zaman geleceğini bilsem çok iyi olurdu..
murat
11/04/2016 13:53
merhaba ben bir paket 7 çıtalı kafkas siparişi vermiştim.onu karniyol ile değiştirmeniz mümkün ise karniyol gönderirseniz iyi olur.whatsappdan yazdım oradan görülmeyince buradan yazdım.
arzu keskin, 15 Nisan’a kadar bütün paket arıları teslim etmeyip planlıyoruz.
ismail yılmaz
11/04/2016 11:14
kayseri için gönderim nezaman olur mesaj atarak 15 nisanda elinize gecer demiştiniz.sabırsızlanıyoruz çünkü elmalar çiçek açtı arılar çalışıyor biz merakla bekliyoruz…
Cevat Dizman, ana arılar genel olarak işaretli ama işaretli olmayanlarda denk gelebilir. Lakin, hepsi 2015 yılının son ana arılarıdır. Bazı il ve bölgelere kendimiz götürüyoruz Rize ili de bunlardan biridir. Kargo ile 1,5 veya 2 günde ulaşıyor.
baran, hiç bir paket arı birbirini asla tutmaz birinde 5 yavru varken birinde 3.5 yavru olabilmektedir. Çünkü arı sürekli gelişim içinde olduğu için farklılık gösterebilmektedir.
yunus beyaz
09/04/2016 19:09
abanaya geleceğiniz tarihi verme şansınız olur mu. ben istanbuldayım sizin geldiğiniz tarihte orada olmak istiyorum. ayrıca mail yoluyla telefonumu versem geldiğinizde arar mısınız. 10 kovan almak istiyorum
cem karaer, paket arılar inşallah nisan 15-20 sine kadar gelecektir.
Gürkan
07/04/2016 00:12
Selamun aleykum italyan arısı satışlarniz mevcutmu bide izmir yöresi icin hangi arı ırkını önerıyorsunuz bide arılarımiz çok hırçın bunun için ne yapmalıyız
Cevat Dizman
06/04/2016 22:02
Rize Pazar a hangi kargoyla ve kaç günde gönderebiliyorsunuz. Ana arılarınız boyalı mıdır? Daha önceki satışlardan karniyol arısından memnunluk derecesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Teşekkürler
Selim UÇAR, direk sizinle ilgilenecek birisi yoktur ama size tavsiyemiz çevrenizi biraz araştırın mutlaka bir arıcı ile karşılaşırsınız onlar ile irtibat kurmaya çalışın lütfen.
Mustafa ÇAKMAK
06/04/2016 16:28
Iyi günler adiyaman celikhan da kafkas arilarimiz var karniyol verimi nasil olur kışları sert geçen bi bolge ölüm olayi nasildir ve bahar gelişimi hakkinda bilgi verirmisiniz
tolga, sahil için karniyol arı ırkı uygundur lakin, kafkas arı ırkı da işi yapacaktır. Size en yakın il ve ilçenin kargo şubesine gidip almak zorundasınız. Ptt ile arı gönderimi malesef yapmıyoruz.
şaban YAĞMUR
06/04/2016 10:13
çıta boyu ve eni ne kadar.kovanımız var ona olurmu İstediğimiz zaman gönderbiliyormusunuz
selim, çalışma sistemimiz o şekilde zaten. Gönderilmeden 2-3 önceden paket arılar şu gün kargoya veriliyor diye haber verilir ve verildiği günde mesaj atılacaktır.
göndermiş olduğunuz paket arıyı aldım tşkler