2023 Ana Arı Rengi

5

2023 yılı için ana arı rengi kırmızıdır.

Bilindiği üzere her yıl ana arı rengi bulunmaktadır. 2023 yılı için alacağınız ana arıların boyasının kırmızı renkli olmasına dikkat ediniz. Ana arı renkleri 5 yılda bir değişkenlik gösterir. Dünya genelinde kabul edilen bu 5 renk ve 5 yılda bir kendini tekrarlamaktadır.
Senelere Göre Ana Arı Renkleri şu şekildedir. 
1 ve 6 ile sonu biten yıllar: Beyaz
2 ve 7 ile sonu biten yıllar: Sarı
3 ve 8 ile sonu biten yıllar: Kırmızı (2023)
4 ve 9 ile sonu biten yıllar: Yeşil
5 ve 0 ile sonu biten yıllar: Mavi
olarak belirlenmiştir. Yine 2023 yılı ana arı rengi ile ilgili ana arı resimleri de paylaşacağız. Bizlerden veya başka bir yerden ana arı siparişi verdikten sonra size ulaşan ana arı renginin kırmızı olmasına dikkat ediniz. Ana arı üretimi yapan bir çok kişi yeni yılın boyasına vururlar eğer vurmadıysa elinde ana arı boyası yada ojesi olmadığı için vurmamış olabilir. Eski boya vurmasından hiç boya vurmaması daha iyi denilebilir. Çünkü eski boya vurduğu zaman hangi yıla ait olduğunu bilemeyecek olup, eksi yılın boyası vurulduğu için ana arı genç olacak bu durumda kafa karışıklığına neden olacaktır. Böyle durumlarda kovanlara işaret yaparak yada yazılar yazarak hangi yılın anası olduğunu takip edebilirsiniz.
Ana arı üretimin ilk safhası larva transferi yapıldıktan sonra başlatıcı kolonilere verilip ardında ise besleyici kolonilere verilerek meme haline geldikten sonra çiftleşme kutuların alınır. 1 hafta gibi bir sürede çiftleşen ana arılar yumurtalarını atıp kapattıktan sonra paketleme safhasına geçilmesi için bulunduğu yılın boyası vurulduktan sonra ana arı kafesine konularak kargo ve farklı araçlar ile nakliyesi siz değerli arıcılara sevki sağlanır.
Yine ana arı konusunda ve ana arı renkleri ile ilgili sorularınız olursa aşağıda bulunan yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz.
Önceki İçerik2023 Yılı Ana Arı Kampanyası
Sonraki İçerik2023 Yılı Ana Arı Siparişi
Subscribe
Bildir
guest

5 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments