2019 Yılı Ana arı Rengi

6
2019-yili-ana-ari-rengi

Dünya genelinde kabul görmüş olan ana arı renkleri var. Bu renkler ülkeye göre kişiye göre değişmez ve genel renklerdir. 2019 yılı ana arı rengi olarak yeşil renk uygun görülmüştür. Bu yıllara göre renkleri takip ederek ana arınızın yaşını öğrenebilir ve verimliliği hesaplayabilirsiniz. Ortalama bir ana arının 2 ila 3 yıl arasında değişmesi uygun görülmektedir. Ana arı seyrek yumurta atamaya başlayınca veya sayı olarak günlük az yumurta atarsa bilin ki artık o ana arının değişme zamanı gelmiştir.

2019 yılı ana arı rengi: Yeşil’dir.

2020 yılı ana arı rengi için tıklayın… 

Ana arı renkleri her yıl değişir ve toplam 5 renk arasında farklılık gösterir. Bu renkler aşağıdaki yıllara göre değişmektedir. Ana arı rengi olarak kullanılan renkler ise; beyaz, sarı, kırmızı, yeşil ve mavi olmaktadır.

1 ve 6 ile sonu biten yıllar: Beyaz
2 ve 7 ile sonu biten yıllar: Sarı
3 ve 8 ile sonu biten yıllar: Kırmızı
4 ve 9 ile sonu biten yıllar: Yeşil
5 ve 0 ile sonu biten yıllar: Mavi

Yukarıda belirtildiği üzere 2019 yılında satın alacağınız ana arının renginin Yeşil olmasına dikkat edin. ANA ARI GEN TR olarak 2019 yılı için göndermiş olduğumuz ana arıların rengi yeşil damgalı olacaktır. Ayrıca yörenize uygun ana arı tercihi yaparken iklim florasına ve yükselti gibi özelliklere dikkat ederek sipariş vermeye çalışınız.

Önceki İçerik2019 Yılı Paket Arı
Sonraki İçerikTrakya Arı Irkı ve Ana Arısı
Subscribe
Bildir
guest

6 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments