Silkme Paket Arı
Paket arı dediğimiz durumu tam karşılayan arı satışıdır. Paket arı denildiği zaman ilk akla gelen arıların oğul halinde bir kutuya konularak naklinin yapılmasıdır. ANA ARI GEN TR olarak silkme arı satışını yapmaya başlamış bulunmaktayız. Konu hakkında Mart sonu gibi video çekip sitemizde de yayınlayacağız.
Paket arı üretimi, iklim farklılığı olan illerden ılıman bölge arıcılarının bal arısı kolonilerinden belirli ağırlıkta ürettikleri arı mevcudunu peteksiz olarak özel kutular vasıtasıyla soğuk bölge arıcılarına göndermeleri ile geliştirilen bir arıcılık sistemidir. Yani sıcak bölgede gelişen arı 9 çerçeveye ulaşırken, soğuk bölgede bir arı ise 5 çerçeveye daha gelememiş oluyor. Bu farklılıklardan dolayı sıcak bölgelerde arıları geliştirip soğuk bölgelere sevkiyatı sağlanır.
Silmek olarak alacağınız arının özellikleri; ortalama olarak 7-8 çerçeveye saran bir arının bir kutuya aktarılması ve ana arı ile birlikte kendi araçlarımızla sevkiyatını yapmaktayız. Bu şekilde kutuya aktardığımız ana arı içinde olup, ana arıyı kafes ile birlikte içine sabitliyoruz. Siz arıyı olduğu şekilde alıp normal çerçeveli kovana arı oğulu alır gibi aktarıyorsunuz. Arı ortalama 5-6 çerçeveyi dolduracak şekilde arı sarar. Bu daha çok kovanı olup ve elinde fazla kabarmış petekleri olan arıcılarımız için tercih edilen bir yöntemdir. Mart sonu gibi gerekli video da bu yazımızın içeriğinde bulanacaktır. Arıları aşağıdaki resimlerdeki gibi de olabilir plastik kutu da gelebilir.
FİYAT: Zaman zaman bu fiyatlar değişir. Güncel fiyatlar için paket arı sipariş formuna gidiniz. Orada en son güncel fiyat bilgisini bulabilirsiniz.
NOT: Silmek paket arı siparişleri için 5 adet ve üzeri isteyenler için yapmaktayız. Silkme paket arı hakkında sorularınız olursa aşağıdaki yorumlar kısmında yazabilirsiniz aynı zamanda sipariş vermek için ise Paket Arı Sipariş Formunu tıklayarak sipariş verebilirsiniz.
9 Nisan 2020 tarihinde Bilecik ili Bozüyük ilçesinden teslim aldığım 5 adet kovanlı arılarımı bugün kontrol ettim. Hepsi harikaydı. Teşekkürler
Başarılarınızın daim olmasını temenni ederim.
karabük için teslimatınızın zamanı?
15’i civarında yapmayı planlıyoruz.
Silkme ari fiyat nedir ve kacgunde gelir.analimi
Yukarıda gerekli açıklamalar ve eğitici videomuz vardır izleyin lütfen.
Iyi günler kutahyanin simav ilcesinden yaziyorum rakim 750 bahcem var burada kutuk kovan olarak amator 5 kovanlik bir baslangic yapmak istiyorum etrafta kiraz ve visne agaclari var ayriyeten çam ormanlarinada 500 metre mesafede hangi cins ari uygun olur
Kafkas arısı uygun olabilir.
Merhaba paket arıda en yakın teslimat hangi tarihte.
Mesela mart sonu yaparmısınız.
Mart sonu gibi başlıyoruz dağıtımlara ama bulunan ile göre değişmektedir.
Nevşehir hacıbektaş için teslim tarihiniz belli oldumu
Nisan 15’i civarı ama şuanda net günü belirlemedik. 1 haftaya belirlemiş oluruz.
Rahmetli babam /arıyı sevmeyen anasını sevmez /derdi, Üstadım , size Ankara /Kızılcahamam dan yazıyorum, bölge rakım olarak ortalama 1200 mt dir. Ata uğraşı olmasına ragmen ben yeni sıfırdan başlamak istiyorum ve bu sebepden dolayı standart asri kovan yerine karakovan olarak 10 adet altıgen kovanlar yaptım, bunlar 20 çıtalıdır.Bölgeme uygun arı ırkı hangisini verirsiniz ve bu silkme arıları direkt mumsuz çıtalı kovanıma aktardıgımda başarı şansım olurmu, 10-15 arası silkme almak yeterli olurmu, muhtemelen adet artabilir, teslimat için K.Hamam (E5 üzerindedir) veya Ankara uygunmudur, Sevgi ve saygılarım ile
Ayhan Güzel /Ankara.
Kafkas arısı uygun olup ve almış olduğunuz silkme paket arılar ile karakovanları doldurabilirsiniz sorun olmaz. Saygılarımızla
Mrb.Ben Kayseri’den yazıyorum.Rakım 1450m.Arılarım kış, yaz sürekli burada kalacak.
Sorum:Fazla oğul vermeyecek,bal yapıcı özellikli arı ırkı olarak hangisini önerirsiniz?
Ona göre sipariş vereceğim de.
Teşekkürler…
Kayseri ili karasal ve yüksek rakımlı bir yer olduğu için kafkas arısı ile çalışabilirsiniz.
Merhaba iki paket silkme arı istersek gönderme olurmu 5 taneden aşagı yok diyorsunuz olursa düşüne bilirim yer İzmir Çeşme
Malesef şuanda ondan adet sınırlaması yapmak zorundayız. 5 adet alarak onları da birleştirerek güçlü bir koloni oluşturabilirsiniz.m
merhaba ben sizden arı aldım ve memnunum çok teşekkür ederim
tekrar sipariş vermek istiyorum melez kafkas ırkı olarak sipariş vermek isterim
dağıtımda aracta 6 cıta veya 7 cıta arıyı dagıtan arkadaş 6 /7 siparişim ne varsa sıradan veriyordu izmir ceşme bölgesi için siz melez kafkas uyumlu olur dediginiz için sipariş vercem ama dagıtımda bana melez kafkası vereceklermi yoksa sıradanmı alıcaz bu konuda bigi verebilirseniz sevinirim
Muhtemelen o an yoğunluktan dolayı ve arkadaşımızın dikkatsizliğinden kaynaklı bir durum. Böyle bir durumda uyarın ve daha dikkatli vermesini söyleyin lütfen. Irkına uygun olarak verilecektir ve sipariş formu için buraya bakınız. https://www.anaari.gen.tr/paket-ari-siparisi/
mrb ben bursada bu yıl arı işine girmek istiyorum ilk etapta on onbeş civarı toprak karakovan ile başlamak istiyorum şimdi çamurdan kovanlarımı yaptım kovanlarım 75cm boyunda ve sadece toprakan yaptım organik bal düşüncesindeyim hiç bir yapay petek veya katkı kullanmayı düşünmüyorum bana tavsiye edebileeğiniz arı çeşidi ne olabilir ve ne zaman sipariş verebilirim hayırlı işleriniz olsun saygılar yapay petek kullanmayacağımdan dolayı silkme arı düşünüyorum sizinde fikrinizi almak isterim
Bölgeniz için belfast ve karniyol arı ırkları uygun olur. Arı siparişlerini almaya başlamış bulunmaktayız. Paket Arı Sipariş sayfasına giderek siparişlerinizi verebilirsiniz. Aynı zamanda yapmış olduğunuz sistemin için kaynak videolar Youtube Arıcılık TV kanalında bulabilirsiniz.
teşekkürler değerli görüşleriniz için youtube de galiba bir ben miyim toprak karakovan yapan orada toprak karakovan yapım videolarım var elli yıl önce köydeki geleneğimizi bu güne taşımaya çalıştım inşallah başarılı olurum toprak karakovanlarda arıları mutlu edersem arılarda beni mutlu eder belki bol balla:))
Merhaba ben italyan ana arı alacaktım ek ücret ödesem işçide yollayabilirmisiniz
Normal ana arı kafesi ile göndermekteyiz. Ana arı ve yanında 7-8 tane ortalama işçi arısı olur.
merhabalar 10 adet silkme arı almak istiyorum
kafkas ırkı şu an satışınız varmı adet kaç liradır kolaygelsin
Malesef bu tarih itibari ile satışımız yoktur. Seneye inşallah getiririz. Paket arı sipariş sayfamız olan https://www.anaari.gen.tr/paket-ari-siparisi/ burayı takip ediniz.
Haziran ayı içerisinde satişiniz olacak mı ? 10 kadar almak istiyoruz ?
Nurullah Alagöz, il olarak neresidir acaba? Çünkü ikinci dağıtımlarımızda bitmiştir. Seneye için yine sitemizi ve paket arı sayfamızı takip ediniz.
Nasıl sipariş verebilirim?
İlyas Pelit, silkme paket arı sipariş için buraya bakabilirsiniz. https://www.anaari.gen.tr/paket-ari-siparisi/
Hocam kovanli fiyati ne. Yavrulumu oluyo
Yasin, silkme paket arı ile ilgili gerekli açıklamalar yukarıda bulunmaktadır okuyun lütfen.
Merhabalar Kocaeli ye gelicekmisiniz ona göre sipariş vermek istiyorum
Sadullah Torlak, evet geliyoruz. Nisanın ikinci haftası o tarafta olmuş olacağız.
4 adet paket arı sipariş ettim ve siparişim onaylandı. Bir adet kara kovanım var onun için bir adet silkme arı ilave edebilir miyim? ödemeyi paket arılarla birlikte tesliminde yaparım.
Sedat DANİŞMEND, normalde o şekilde alamıyoruz ama paket arınız varsa 1 adet silkme paket arı ekliyorum herhangi bir şey yapmanıza gerek yok.
Konya İçin ortalama bir Sevkiyat tarihi verirmisiniz
Abdurrahman, teslimat tarihleri Nisan ayı içinde olacaktır. Havaların durumuna göre hareket ediyoruz.
2 ADET PAKET ARI SİPARİŞİM VAR VE 2 ADET SİLKELEME ARI SİPARİŞ EDEBİLİR MİYİM? ÖDEMEYİ DE PAKET ARI DAN KALAN KISIM İLE ARILAR GELDİĞİNDE TOPLU YAPABİLİR MİYİM?
Fadıl Bahçe, tamam olur siparişinize o şekilde ekleme yapıyorum. Tekrardan sipariş formun doldurmanıza ve ödeme yapmaya gerek yoktur.
merhaba silkeleme arıyı başka bir arıcı arkadaşım için düşünmüştük. şu an için karar veremedi. kararı kesinleşince sizinle irtibat kurarız ilginize teşekkürler
Hayırlı satışlar ben dört kovan sıparişim var ve yanına bir paket silkme arı eklemek istiyorum ve bu olmaz diyorsunuz zaten bu arı teslimi olacak araç zaten gelecek neden zorluk çıkarıyorsunuz ve neden olmaz cıhan bey saygılarımla
Vedat Şenol, zaten sizin siparişiniz olduğu için 1 adet olarak eklemesi yapılmış listeye sorun yok geliyor.
Kahraman maras elbistan ilçesinde ikamet ediyorum rakım 1400 karniyol cinsi bu rakamda verimli olurmu
Erdal Bölükbaşı, kafkas arı ırkı uygun olur.
Gaziantep ilinin 500 rakımlı bir ilcesindeyim geçen sene hobi olarak iki kovana arıcılığa başladım karakovan çalışıyor ve öyle devam etmeyi düşünüyorum silkme ari satışınız tam benim aradigin şeydi arıyı alıp doğrudan karakovana koyabilirim size soracağım güneydoğuya uygun sıcak ve zor koşullara uygun ırk nedir silkme arıda 5 adet sipariş edebilirmiyim
Mustafa kenan, silkme paket arı siparişinden en az 10 adet olmak zorundadır. 10 adet altını alamıyoruz şuanda. Belfast ırkı olabilir.
Telefon yazarmısın
Murat, telefon bilgilerimiz https://www.anaari.gen.tr/iletisim/
Merhaba Bursa/Mudanyada ikamet ediyorum deneme amaçlı 1paket arı alıp evimin terasında bakmak istiyorum önerileriniz nedir? Silkme paket almak istiyorum fiyata kovan ve ana arı dahili?
İlyas Pelit, paket arı siparişi için burayı iyice okumanızı tavsiye ediyorum. https://www.anaari.gen.tr/paket-ari-siparisi/
Sivas merkeze Hanlı anaaritercih edersiniz rakim1300
Bedir., rakım gereği kafkas arısı uygun olur.
Sevgili kardeşim silkme arı satışınız 10 taneden aşağı olmaz yazmanız bizi üzüyor.Neden üzüyorsunuz ben 3 adet almak istiyorum.Ölümden başka her şey in çaresi var diyorlar.BİZİ ÜZMEYİN CEVAP YAZINIZ OLUMLU CEVAP BEKLİYORUM.
Zeki KILIÇ, tamam siz böyle yazdıktan sonra size özel sipariş alalım. Sipariş formundan siparişinizi geçebilirsiniz.
Kayseri’ye silkme arı siparişi vereceğim. Ama menüde yok. Nasıl yapalım? Telefon mu açayım?
Onur Özer, şuanda silkme arı siparişi ekledik sipariş formunu doldurarak verebilirsiniz. https://www.anaari.gen.tr/paket-ari-siparisi/
Güzel,faydalı hizmetveriyorsunuz.Arı fiyatlarınız çerçeve sayısına göre normal.Arıları nerede üretiyor sunuz? Karadeniz sahiline servisiniz oluyor mu?
İsmail Sağlık, teşekkükler. Şuanda mevsim gereği Ege tarafındayız. Evet karadeniz boyu bütün illere arı sevkiyatımız bulunmaktadır.
selamlar,
ben arıcılık işinden hiç anlamam ama hep içimde bir heves olmuş fakat eyleme geçirememişimdir. üsküdarda çamlıcada oturuyorum. sanırım burda arı işi olur sanıyorum. denemek amaçlı yapılabilirliğini görmek açısından ileriye yönelik daha kapsamlı ve daha donanımlı yapmak için kovan ile birlikte alım yapabilir miyim. 1 yada 2 tane..
OrhanKartal, tabi alabilirsiniz buraya bakın lütfen… https://www.anaari.gen.tr/paket-ari-siparisi/
mrbalar ankara kızılcahamam yakakaya köyünde arıcılıga başladık 2018 yılında verimsiz bir yıl geçirdik inş 2019 yılı iyi olur birde 1050 rakımdayız paket arı siparişi verecem bana hangisini önerirsiniz.
yusuf, kafkas ve anadolu ırkları ile çalışabilirsiniz. Paket arı sipariş formu için buraya bakınız; https://www.anaari.gen.tr/paket-ari-siparisi/
ben 8 çitalı 20 kovan almak istiyorum 20 kovan 8 çitalı nekadar fiyat yapıyor bilgi verebilirmisiniz numaram ararsanız sevinirim 0539 494 y6 32
emrullah çelik, güncel arı fiyatlarımız ve paket arı siparişi için buraya bakabilirsiniz… https://www.anaari.gen.tr/paket-ari-siparisi/
Slm ben urfa viranşehir deyim buranı rakım 572 hangi ari ırkı olur
Mehmet, belfast arı ırkı ile çalışabilirsiniz.
3-4 koloni normal paket arı siparişi ile birlikte 3-4 tanede silkme arı sipariş vere bilir miyiz.
ATAKAN, evet o şekilde sipariş verebilirsiniz. Paket arı sipariş formunda adres kısmına kaç adet alacaksanız o şekilde yazınız.
İyi akşamlar silkme arılarınız her ırktan varmı.. ben Beypazarı’nın köyünde yaşıyorum bakacağım yer 1.150 rakımlı soğuk bir yer burada hangi cins arı almalıyım sizce
İbrahim, evet vardır. Kafkas, karniyol, belfast ve anadolu ırklarından vardır. Sipariş için buraya bakabilirsiniz; https://www.anaari.gen.tr/paket-ari-siparisi/
Bursaya osmangazi 10 adet silkme arı almak istiyorum en erken ne zaman gönderebilirsiniz
Mehmet mutlu, Mart sonu ve Nisan ayı ilk haftası gibi gelir. Sipariş formu burada doldurun adres kısmına 10 adet silkme arı diye belirtin lütfen. https://www.anaari.gen.tr/paket-ari-siparisi/
s aleyküm. paket arı almak istiyorum. kredi kartı ödemesi olduğunu gördüm. peki karta taksit seçeneğiniz var mı. varsa nasıl
murat, aleykum selam. Malesef kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz ama taksit imkanı yoktur.
Merhaba, silkme paket arı ile ilgili yazınızda silmek paket arı siparişleri için 10 adet ve üzeri isteyenler için yapmaktayız deniliyor. Fakat 4-5 koloni normal paket arı siparişi ile birlikte 1-2 tanede silkme arı sipariş vere bilir miyiz.
nusrat, onunla ilgili çalışmalar yapıyoruz gelişme olduğunda burada yani yukarıdaki yazının içeriğinde yayınlayacağız.
Salam ben Nahcivandan İğdırla sınır 8 tane ana arı almak istiyorum ığdıra göndere bilirmisiniz?Ben ordan alıyım.Hangi türü tavsiye edersiniz.teşekkürler
Ilham, evet Iğdır’a gönderebiliriz. Kafkas veya karniyol ırkı ana arı alabilirsiniz. Ana arılar için buraya bakınız: https://www.anaari.gen.tr/ana-ari-siparisi/
Çok güzel bi uygulama ancak kilo ile olmalı arının kaç çerçeveye saracağı sıcaklığa göre çok değişiklik gösterir. 2. bi husus da 5-6 çerçeve yavrusuz arı 2 haftada 8 çerçeve olmaz, çünkü 3 haftadan önce yeni yavru çıkmayacak. ancak kapalı, beslenmeye ihtiyacı olmayan çerçeveleri bırakıp, yeni çerçevelere geçer. bu arıya yavru atmadan yapılacak varroa mücadelesi %99 etkili olacaktır. bal mevsimine yetişmeyen kolonilere nektar akışından önce yapılacak takviye arı ile çok güzel bal alınabilir. TEŞEKKÜRLER.
İsmail, burada bahsetmek istediğimiz şudur; 5-6 çerçeve arı 8 çerçeve olmuyor. Zaten bu arıyı biz kutuya koyarken 8 çerçeve arıydı ama gittiği yer soğuk olduğu için ilk başta çerçevelere yayılmıyor hepsi üst üste olduğu için bir iki haftaya ise çerçevelere daha iyi yayılmaya başlar. Ayrıca ana arı 2 hafta içinde bütün çerçevelere yumurta bırakacağı için arılarda yayılmış olacaktır.
Merhaba 2 adet silkme arı siparişi verebilirmiyim teşekkürler
Zeynep deniz, normal 20 adet ve üzeri için alıyoruz. Bulunduğunuz il neresidir?
Bu tür paket arı arzlarında arı kilo ile satılıyor diye biliyorum. İstediğimiz miktarda (kilo cinsinden) arı sipariş edebiliyor muyuz? Yoksa siz miktar olarak standart bir ağırlık mı belirleyeceksiniz?
Bir de bu paketleri kargo ile mi göndereceksiniz yoksa kendi araçlarınızla mı dağıtılacak?
Teşekkürler
Sinan Doğrul, evet Sinan bey dediğiniz gibi standart bir kalıp belirledik. Silkme yapacağımız arılar 7-8 çerçeveyi kaplayan arılardan silkeleme yaparak kutuya dolduracağız. Bu şekilde silkelediğimiz arılar ortalama olarak müşteri aldığı zaman 5-6 çerçeveyi kaplayacak şekilde arı olur. Ama 1-2 hafta içinde arı yine 8 çerçeveyi alır veya daha fazla olur. Belki zamanla kg olarak da yapmaya başlayabiliriz. Evet yine kendi araçlarımız ile normal arılar ile birlikte dağıtılacaktır. Türkiye’deki kargo şirketleri koloni olarak arı taşıması yapmıyorlar.